torsdag 30 juli 2009

Allt jag vill är att omge mig med guacamole

Obs! Detta är ett inlägg om avokado.

Jag är sparsam av mig till naturen. Konsumtion gör mig ofta rastlös och illa till mods. Att jag har haft problem med ekonomin har helt och hållet med Darth Arbetsmarknad samt en stjälande far att göra. Jag är således inte aktuell för Lyxfällan. Men om jag skulle vara med i Lyxfällan vet jag precis vad jag skulle läxas upp för - avokado.

Jag köper 2-3 avokados i veckan. Jag vet inte om det är vårt Ica som är fucked och importerar med röven eller vad felet är men jag slänger jag minst 50% men oftast uppemot 75% av alla avokados jag köper eftersom de inte är ätbara. De är antingen strängiga, övermogna (fast hårda utanpå) eller hårda som en furumöbel från IKEA (trots att de är mjuka och degiga utanpå) eller bara jävligt bruna invändigt. För att inte överdriva i uträkningen väljer jag att utgå från att jag huttar 60% av mina avokados. Genomsnittspriset för en avokado på vårt Ica ligger på 9 kronor.

Uträkning:

2½ avokados i veckan = 10 avokados i månaden.
10 avokados i månaden = 120 avokados om året.
60% av 120 avokados = 72 avokados
72 avokados • 9 kr per avokado = 648 kr totalt

Jag slänger alltså årligen avokado till ett värde av 648 kr till fåglarna, vilket innebär att jag själv bara äter avokado för 432 kronor om året. Ack, den som ändå finge vara en fiskmås på Bellevuegården.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ät det du köper istället för att slänga, du köper för mycket vilket bidrar till en onödig utgift tyvärr.

Mikaela sa...

Jag köper också extremt mycket avokados. Fast jag slänger inte lika många. Ibland äter jag dem till och med även om de är lite bruna, strängiga eller hårda. Jag har ju inte hjärta att bara slänga bort dem!

Jag äter också väldigt mycket lax och nötter. Det är typ mina favoritsaker. Jag kommer helt klart få en överdos av Omega 3.

Balloonfighter sa...

Mikaela: Lite skit får man ju räkna med. Jag är inte särskilt kräsen men nästan all avokado jag köper är hopplös. Strängar är i och för sig helt no-no.

Linnea sa...

Avokado är så jävla GOTT! Fast som du säger, jäkligt dyrt. Rolig uträkning du hade. Jag köper bara när det är extrapris eller i såna nätpåsar där 10-12 stycken kostar 20-25 kr. Då är det avokadofest! :D

Benny-Karolina sa...

Jag håller fullkomligt med anonym! ////Benny

HAHHAHAH