onsdag 19 januari 2011

Newsflash!

Idag är en speciell dag, för det är en av ytterst få dagar då jag kommer med bra råd till svenska black metal-band.

5 kommentarer:

Robert sa...

Bra sagt! Å andra sidan borde vi kanske bli mer religiösa så att deras texter har en betydelse igen, om man ser det från deras ståndpunkt.

Starfighter sa...

Jag fnissade nästan! Men! Black metal handlar inte bara om "jävla jesus" utan också om självständighet, hur de vill leva sina liv, fascination för döden och sin tro på en elitmänniska för att bara nämna några av deras återkommande teman. Det är lite som om nazister börjar lyssna på Marilyn Manson! ;) Vad som verkligen var i ropet bara för något år sedan var "suicidal black metal" där jag själv fick tag på kassetter från två svenska akter du kan få lyssna på om du vill. Svartnar och Självmord. Dom sjunger mycket om sitt förakt för sig själva och mänsklighetens misslyckanden. Bättre med lite självkritisk jordnära text än en fylld med långsökta och innehållslösa metaforer.

Balloonfighter sa...

Klart det är en generalisering, men jag har ju faktiskt själv lyssnat på black metal en gång i tiden. Jag tycker mest att det finns en ironi i att många svenska black metal-band försöker så jävla hårt med att vara provocerande och så sjunger de hädiska texter i världens mest sekulariserade land. Det skulle ju lätt provocera i Vatikanstaten, men ingen här bryr ju sig. De får börja sjunga om något som alla svenskar hatar och fruktar istället, som snabba kolhydrater eller höjda boräntor.

Balloonfighter sa...

Men de hade jag egentligen tänkt spara till en annan bild. :)

marängteorin sa...

Punk-band provocerar. Black metal-band följer en estetik.