fredag 29 augusti 2008

Den fantastiska tågresan

Tranås Centralstation

Berättat med hjälp av skickat-mappen på min mobil.

17:45 Nu sitter tåget fast i Tranås. De vet inte varför.

17:47 Åh gud. Det är "ingen ström" igen. De kan inte ens öppna dörrar eller ha igång ac:n.
18:04 Jag battlade med en tjej om vem som blivit mest försenad. 4 timmar, pyttsan!
18:15 Fortfarande fast i Tranås. Vi får absolut inte lämna tåget, de säger att det är livsfarligt. Ingen luftkonditionering eller så är igång. Värmen.. Vi ska "evakueras".
18:33 Ett nytt tåg kommer om en timme. Vi får inte gå ut. Elektrikerna måste få bort den livsfarliga spänningen runt tåget. Hahaha!
19:04 Lamporna i taket har slockat, det är nog 40 grader varmt och man får inte använda toaletterna. Det lyser dock röda lampor här och var. Det här är så absurt.
19:13 Ja, alla andra tåg verkar funka. Har kört förbi 3-4 stycken i alla fall.
19:14 Ett till nu. Fullastat med trä.
19:23 Nej, det är lugnt. Jag hann bajsa 5 minu
ter innan stoppet!
19:29 När syret tar slut, kan man andas svett då? Annars är vi nog körda. Min mobil hade inte "körda", den föreslog istället "losec". Jag äger en mobil som ropar efter hjälp.
19:35 "Nu ska vi byta till tåget på andra sidan. Undergången är där bor
ta!", sa lokföraren. Bästa. Resan. Ever.
19:39 Två medelålders affärsmän stod bredvid varandra i "undergången" och kissade på en vägg. Sverige är ett u-land nu. Hur som helst lyckades de desarmera den livsfarliga elektriska auran. Vi väntar på ett tåg men de vet inte när det kommer.

Det mystiska tåget. Dock efter desarmering och evakuering.

19:48 "In our talons" är en av de fetaste låtar jag hört i år. De har syrsor som hånglar i videon också.
19:54 Haha nu ställs alla tåg hit in. Strömlösheten har spritt sig! Bajs bubblar i min tarm. Funderade på att bajsa på spåren och när SJ-folket säger åt mig att sluta ska jag ropa "Men vad har jag att frukta? Det finns ju ingen ström i dem!" och skratta maniskt men metall är så kallt mot röven.
20:14 Ett tåg kom! Jag pratar renässansmusik med en finländare som lånar min kameraladdare.
22:11 Det är mörkt och tråkigt nu. Inga röda lampor, ingen personal som pratar som Björn Ranelid. Snart framme!E ller? Bam-Bam-BAM!
23:10 Ragtime Supernove Babe säger: HEMMA!!!

Tre fina mongisfarbröder, förmodligen tillkomna under samma incestuösa kärleksnatt.

8 kommentarer:

Fredrik sa...

Haha, fint att du gjorde ett inlägg om det! Är ärad att ha varit mottagaren till dessa rafflande SMS, trots att de fick öppnas i klumpar.

Aldrig mera SJ nu då?

Balloonfighter sa...

Haha, det fanns för mycket i skickat-mappen för att bara låta det passera.

Svårt val. De var fortfarande en timme snabbare än swebus och jag lär få pengarna tillbaka än en gång. Om de fortsätter så här, med förseningar varenda gång, så kommer jag ju att kunna åka gratis (och få gratis mat i bistron!). Det har ju oerhörda komiska poänger också. "Vi vet inte vad som är fel på tåget" och man ba "Kan det vara så att det är strömmen som gått den här gången också?". De spelar överraskade så bra.

Fredrik sa...

Haha, ja, det har ju vissa ekonomiska fördelar i längden. Du får se till att äta mat som varken behöver värmas eller kylas bara. Och så får du hålla dig från att gå på toa.

Strömavbrotten är så bisarra i sig. Och det faktum att de har så usel felsökning och aldrig lyckas ställa tillrätta problemen. "Ja, det hänger förvisso långa sprakande kablar ovanför oss men själva strömmen har rymt och ställt sig vid sidan av tåget. Stig alltså INTE av på vänster sida, eftersom det kan utgöra livsfara. Vi jobbar på att få hit elektriker och ersättningsbussar men batteriet i våra mobiltelefoner har ingen spänning just nu, så vi får vänta en stund på att den kommer tillbaka."

anna cornelia sa...

hahahahahhaha!

mikaela sa...

Jag åkte tåg till Oslo en gång. Då förbjöd de oss att gå på toa, för att... energin behövdes lite ACn? Något sådant. Det kan bli hyfsat jobbigt i sex timmar. De låste till och med dörrarna så att ingen skulle smyggå!

marängteorin sa...

Bästa inlägget! Jag skrattar så mycket åt undergången.

Balloonfighter sa...

Hahaha ja det var fantastiskt. Det var så perfekt avrundning på de röda, blinkande lamporna. Det var som en dålig Stephen King-bok.

Balloonfighter sa...

Mikaela: Det låter traumatiskt! Jag som blir kissnödig när jag blir nervös dessutom.. Heh.