fredag 26 juni 2009

Första arbetsveckan

Historiskt sett finns det huvudsakligen två skäl till att inläggen börjar att sina på den här bloggen. Det första kännetecknas av att jag är ett litet självömkande barn med "jag duger inte" som mantra. Det andra, och aningen mer trivsammare, är att jag helt enkelt har alldeles för mycket att göra för att hinna skämta om bajs och skägg. Jag är numera hemifrån mellan 06:19 och 17:00 och försöker att hinna med mina två sommarkurser utöver det. Hur som helst är min första arbetsvecka avklarad och jag tänker äta sorbet och se på Entourage som om det inte fanns en morgondag.

Min första arbetsvecka bestod i alla fall av en jävla massa häckklippande, krattande och dylika arbetsuppgifter som jag privat omnämner som planlösa handlingar av arbetsliknande karaktär eller arbetssimulation. Det är fint att få kroppsarbeta och vara utomhus, värmen till trots. Ett av mina högsta önskemål angående arbete är att jag ska slippa att arbeta med att ta hand om folk eller att öka profiten för ett företag. Därför passar det mig utmärkt att arbeta på en kyrkogård full av lik.

Jag har ett ganska komplicerat förhållande till så kallade "medmänniskor", vilket borde vara bevisat bland annat genom den här bloggen. Jag vet att jag till exempel besvarat frågan "hur var Hultsfredsfestivalen då?" med "Bra. Bortsett från alla människor". Det är en hållning som stämmer på det mesta. Testa själva på följande exempel: simhallar, arbetsplatser, högstadiet, familjen, torg, konserter, motorvägar, en solig dag i parken, stränder.

De fem vanligaste samtalsämnena under mina dagar är:

1. Fylla

Jag har bland annat lärt mig att om man är bakis så är det en giltig ursäkt till att stanna hemma under en arbetsdag och att man därför gärna får försöka vara bakis lagom ofta så behöver man inte arbeta lika mycket.

2. Invandrare

Det har bland annat lärt mig att invandrare lär varandra att stjäla, att alla invandrare bara kommer hit för att de är lata och har hört att man inte behöver anstränga sig i Sverige och att ingen snart kommer att kunna svenska i Malmö.

3. Gym

Se även punkt 5. Vad jag har lärt mig av samtalen om hur man bäst tränar sina bröstmuskler och om tjejer tänder mer på biceps eller triceps är att ju mer en kille skryter över sin manlighet, desto större jävla mes är han. Normalt sett skulle jag ta det som en politiskt korrekt plattityd men efter att ha sett det i praktiken kan jag skriva under på det. Samma kille som pratar om sina krogsslagsmål och muskler är också samma kille som tar en 25 minuter lång paus för att han bränt sig på en nässla. Det är liksom nästan för bra för att vara sant. Samma kille har också undvikit att arbeta genom att skylla på att han har ont i huvudet, ont i armen, ont i benet, att han väntar på ett viktigt samtal från sin flickvän, att han väntar på viktigt viktigt samtal från sin polare, att han är "sååå jävla bakis", att han måste spara krafter inför kvällen då han ska supa som fan samt att det är "för varmt" (ja, det är jävligt varmt men det är lika varmt för alla och alla andra fortsätter att arbeta efter bästa förmåga). Mansmän utklassas alltså med råge av överviktiga män i 60-årsåldern, medelålders kvinnor, före detta narkomaner och nördiga studenter.

4. Boxning/krogsslagsmål

Nu vet jag till exempel att man slåss sämre på fyllan så om man vill slåss ska man inte dricka så mycket (det får man ta efter slagsmålet) samt att det är okej att misshandla någon som råkat stöta in i en i ett trångt publikhav på Sommarrock i Svedala.

5. Häckar

Sådana vi klipper alltså.

Jag kan hantera att folk är idioter. Det är liksom ett kriterium för att man överhuvudtaget ska kunna fungera i den här världen men jag har jävligt svårt att utstå samtalen om invandrare och att höra hur vissa kollegor menar att det är alla svenskars skyldighet att få in Sverigedemokraterna i riksdagen. Att någon faktiskt är medlem i Skånepartiet (och inte var 70+, senildement och klädd i blöja) är dock en fet chock. Jag brukar bara undvika bråk och gå ifrån när samtalen glider in på "blattejävlar". Jag måste trots allt arbeta med de här människorna flera veckor framöver och jag har gjort värre saker för pengar än så.

Å andra sidan kan jag ju bara vifta med några nässlor om de skulle vilja gå krogsslagsmålsdirty on my ass för att jag säger vad jag tycker.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som gymnasiet för mig. Handlade samtalen inte om hur fulla de varit i helgen så var det hur full man skulle bli under nästa helg. Who cares.

Och varför är smygnazism/rasism så utbrett söderut?

Mänskligheten är bög.

Balloonfighter sa...

Det är underligt. Det är samma sak med Tyskland och USA.

marängteorin sa...

"att alla invandrare bara kommer hit för att de är lata"


Eftersom det inte är ansträngande att fly undan pågående krig, färdas med svältande familj genom en hel världsdel och sedan leva i exil med PTSD.

Balloonfighter sa...

Mm, exakt. Jag undrar varför de här människorna aldrig reflekterar över varför invandrarna bara råkar komma från krigshärjade länder som Irak och Somalia.

Killen som var mest drivande dissade också invandrare för att de inte vill lära sig svenska. Vid ett annat tillfälle berättade han att han knappt kunde engelska. Jag skulle vilja se honom lära sig arabiska på ett år.

Roger sa...

Haha... det är kul att vara misantrop. Fast det där om att "Bra, förutom alla människor". Det är mer sant ju mer jag tänker på det.

Soffan sa...

Hmm, jag får nog ta tillbaka det där om att vara avis över ditt sommarjobb, trodde det innebar att gå runt och ägna sig åt "planlösa handlingar av arbetsliknande karaktär" i sin ensamhet, att man fick ha hela kyrkogården för sig själv (ja, om man bortser från liken som ju framstår lite som det ultimata sällskapet i sammanhanget) liksom, inte att man skulle behöva stå ut med en massa sumpmiffon >_<. Men tja, låter som trevliga arbetsuppgifter iaf, särskilt då du får betalt för dem :)

Fredrik sa...

Andra arbetsveckan...? (kom igen!)